Enneagram

ENNEAGRAM – Vem är jag? Vilka är vi? 

Enneagram är ett verktyg för att förstå våra perspektiv och livsstrategier. Det beskriver människans två resor eller livsuppgifter och visar hur vi har lärt oss tänka, känna och handla. Enneagrammet utgår från nio olika livsstrategier som synliggör hur jag har format min själv- och världsbild och på vilket sätt det påverkar mig under avspända likaväl som påfrestande situationer. Enneagrammet har en lång historia och används vid bl a andlig vägledning och olika former av handledning främst i USA och Europa.

Michael Malm, Ledartränarna tog verktyget till Sverige 1998 efter att ha utbildat sig hos Riso Hudson på Enneagram Institute. Han och Anna Edengård startade Enneagram Akademin 1999. Vi har nu mer än 15 års erfarenhet av Enneagram som utvecklingsverktyg för individer och grupper i Sverige.

Vi erbjuder individuell handledning och uppdragsutbildning för arbetsgrupper och organisationer: grundutbildning på två dagar och en fördjupning för dig som vill använda verktyget i ditt arbete med andra.


Grundutbildning 2 dagar

Under två dagar får du möjlighet att utforska din egen Enneagramstrategi. Vi arbetar upplevelsebaserat med tid för dialog och reflektion. Efter de här två dagarna har du identifierat din grundstrategi, flyglar, stress- och utvecklingspunkter.

Handledare: Anna Edengård
Anmälan: Anmäl intresse till info@stillarum.se

Fördjupning 2 + 1 dagar

Två dagars fördjupning samt en uppföljningsdag. Vi fördjupar oss i  Enneagrammets teori och ännu mer praktiska övningar. Efter dagarna har du möjlighet att använda materialet i ditt arbete med andra utifrån din egen kompetensnivå. Vi erbjuder handledningsstöd.

Förkunskaper: Du ska ha erfarenhet som samtalsledare som proffesionell hjälpare, personalchef, coach, mentor, konsult eller samtalsterapeut. Om du ej varit i kontakt med Enneagram tidigare behöver du först gå grundkursen eller ha gjort en individuell profil.

Handledare: Anna Edengård och/eller Michael Malm
Anmälan: Anmäl intresse till info@stillarum.se.

 

Comments are closed.